Intelligente veiligheid voor kleine remmen

Intelligente veiligheid voor kleine remmen

Beschrijving

De ROBA®-brake-checker module van Mayr® is niet alleen in staat om veiligheidsremmen te bewaken en te voeden zonder gebruik te maken van sensoren. Het levert ook gegevens en zorgt zo voor intelligente veiligheid. Recentelijk zijn nieuwe ontwerpen van de module gepresenteerd, waarmee zelfs kleine remmaten kunnen worden bewaakt. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor rembewaking Veiligheid wordt zichtbaar
De ROBA®-brake-checker module werkt zonder sensoren. Het detecteert de beweging van de ankerschijf door een uitgebreide analyse van stroom en spanning en weet in welke toestand de rem zich bevindt. Naast schakeltoestand, temperatuur en slijtage bewaakt de ROBA®-brake-checker de inschakelafstand of de trekkrachtreserve, d.w.z. of de magneet nog steeds in staat is de ankerschijf aan te trekken.
Met de nieuwe module worden nu aanzienlijk meer parameters in kaart gebracht tijdens de monitoring dan met microschakelaars en sensoren. Bij het bereiken van de trekkrachtreserve geeft de ROBA® -brake-checker tijdig een waarschuwingssignaal, zodat een bepaalde bedrijfstijd voor de rem nog mogelijk is. Naast het signaal zelf kan de module – in geavanceerde versie – bijvoorbeeld via een optische interface gegevens leveren over schakeltijd, stroom, spanning, weerstand, vermogen en relatieve aantrekkingsstroom. Aan de hand van dit laatste kunnen conclusies worden getrokken m.b.t. de kritische bedrijfsomstandigheden van de rem. Met behulp van een evaluatieprogramma kan de klant zien of alles soepel verloopt of dat er werk aan de winkel is. Zo wordt bijvoorbeeld een te grote luchtspleet tijdig gedetecteerd. De veiligheid wordt als het ware zichtbaar. Onderhoud wordt planbaar – de systeembeheerder of fabrikant kan het onderhoud gericht uitvoeren, afgestemd op de werkprocessen. Bovendien maakt de storingsuitgang in geval van problemen ook onderhoud op afstand mogelijk.
ROBA®-brake-checker wordt klaar voor installatie geleverd en alle waarden worden vooraf getest .

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top