In de Spotlight: RobWelding

Het team van MIX Noordoost ging het gesprek aan met RobWelding. We spraken met directeur Karel van Vlastuin. RobWelding is totaalleverancier van lasrobots en helpt klanten de stap te maken van het handlassen naar het robotlassen. Dit kan met advies, het leveren van een gebruikte robot en middels het leveren van een nieuwe robotinstallatie. RobWelding is jouw partner voor alles wat met robotlassen te maken heeft!

Wie is de doelgroep van RobWelding?
“Onze doelgroep zijn bedrijven die laswerk uitvoeren met een terugkerend karakter. Dat mogen ook kleine bedrijven zijn, als het laswerk maar terugkerend is.”

Wat voor producten en diensten bieden jullie aan?
“Wij bouwen de lasrobot en ontwerpen de lasmallen. Ook de training en het lasprogramma wordt door ons, RobWelding, georganiseerd. Neem bijvoorbeeld één van onze standaardproducten, de Ready Robotic Cell. Dit is een kant-en-klare lasrobot, die in één werkdag geplaatst wordt. RobWelding assembleert en test de Ready Robotic Cell vooraf en na installatie kun je direct aan de slag!”

Waar zijn jullie goed in?
“Wij nemen de klant aan de hand om te gaan werken met een lasrobot. Wij helpen bij het volledige proces, van starten met het nadenken over de productmal tot een operatortraining voor de gebruikers. Wij zijn van het begin tot aan het eind betrokken bij de optimalisatie van het product of het productieproces. Wij willen onze klanten helpen hun productieproces te verbeteren.”

Welke dromen, wensen, ambities hebben jullie voor de toekomst?
“RobWelding zet kwaliteit boven prijs. Wij willen dat onze robots meehelpen de kostprijs van de producten naar beneden te krijgen. In de regio 300 km rond Dodewaard. Daar zit onze locatie en dat is voor de concurrentiepositie van onze klanten een goede beweging.”

Kun je wat vertellen over de case met Priema Cetra?
“Priema Cetra is één van onze klanten. Dit is een bedrijf dat veel terugkerend werk heeft en daarop ook de verkoop inricht. Samen met Priema Cetra hebben we een businesscase uitgewerkt voor hun bestaande klant Krone, om voor hen sneller, beter en meer te kunnen produceren. De voorwaarde voor de investering in nog een lasrobot was in deze case dat Krone een langduriger contract zou afgeven. Hier bleken ze voor open te staan: niet voor 2, maar liefst 7 jaar. Zo ontstond een echte win-win-win. Een knap staaltje ondernemersgeest die voordeel voor iedereen bood. Er wordt op een machine van RobWelding een compleet product gelast voor de Trailerbouwer Krone uit Werlte. In deze markt, maar bijvoorbeeld ook in die van landbouwmachines, kan RobWelding veel betekenen voor zijn klanten.”

RobWelding X Priema Cetra

Wat willen jullie centraal stellen tijdens MIX Noordoost op 18 & 19 mei?
“Onze RRC R300 robot-cel willen wij graag onder de aandacht brengen op MIX Noordoost. De RRC R300 is een eenvoudige robotopstelling waarmee de klanten op weinig vierkante meters veel productie kunnen maken.”

Scroll naar top