In de Spotlight: FIRM/WARE

Het team van MIX Noordoost ging het gesprek aan met exposant FIRM/WARE. We spraken met Esther Tromp, internationaal advocaat en strategisch adviseur voor de maakindustrie. Esther is al bijna 20 jaar als Duitse en Nederlandse advocaat betrokken in de M&A wereld. Om naast de juridische rol meer betekenis te kunnen geven aan ondernemers in de M&A wereld, heeft ze begin 2020 naast LAW/FIRM het bedrijf FIRM/WARE opgericht.

Wie is de doelgroep van FIRM/WARE?
“FIRM/WARE is gespecialiseerd in bedrijfsovernames (verkoop en aankoop) binnen de maakindustrie. Onze doelgroep zijn bedrijven en ondernemers binnen de maakindustrie en de chemische industrie. Vooral midmarket (met een omzet van 2 tot 50 miljoen euro). Bedrijven uit Nederland en Duitsland, maar ook uit andere Europese landen. Met name ondernemers die zich al vroegtijdig willen voorbereiden op een mogelijk verkoop van het bedrijf en ondernemers die willen groeien door bedrijfsovername of andere vormen.”

Wat voor diensten bieden jullie aan?
“Wij bieden geïntegreerd strategisch advies en begeleiding bij dealmaking op het gebied van nationale en internationale fusies, bedrijfsovernames, joint-ventures en strategische samenwerking in de supply chain. In alle fasen ondersteunen we ondernemers: prepare – merge – integrate.

Wij staan voor een multidimensionale aanpak, inclusief strategische en operationele begeleiding in het pre-sales en het post-acquisitie integratieproces om de waarde van de acquisitie te maximaliseren voor zowel verkoper als koper. Wij geloven dat de verkoop van een bedrijf gaat over personen, zakelijke kansen en synergie.”

Waar zijn jullie goed in?
“Veel bedrijfsovernames gaan fout vanwege de focus op korte termijn, snelle ondoordachte trajecten, miscommunicatie, mismatches en een spel om cijfers/geld. We onderscheiden ons daarom in visie en aanpak van (traditionele) M&A brokers en corporate financials.

Succesvolle overnames kenmerken zich o.a. door de juiste doelstelling, de synergie tussen de bedrijven en hun mensen, en – boven alles – het oprecht tijd nemen en inzicht krijgen in de onderneming, haar unieke manier van opereren en hoe het potentieel van de onderneming het beste tot zijn recht komt. Het is ons doel om de M&A markt een betere plaats te maken, waar vriendelijkheid, wederzijds respect en commerciële creativiteit het koude spel der getallen vervangen. Wij geloven dat dit zal leiden tot een hoger rendement op investeringen voor alle betrokken partijen.

We zoeken echt het belang van de ondernemer, kijken goed naar de inhoud en NDA en passie van het bedrijf, om een passend bedrijf te vinden. We beschikken over een internationaal ervaren team verenigd met meerdere disciplines. Zo kunnen we het gehele aankoop- of verkoopproces van A tot Z begeleiden. Ons team bestaat o.a. uit Nederlanders en Duitsers, zodat we ook de barrières rond interculturelere communicatie kunnen overbruggen. We staan voor waardevermeerdering van een bedrijf. Met ons vakteam kunnen we dit ook met de ondernemer realiseren, alvorens de verkoop of overname plaats vindt.”

Welke dromen, wensen, ambities hebben jullie voor de toekomst?
“Een gewaardeerde en erkende speler te zijn in deze internationale markt, die een echte meerwaarde levert voor ondernemers in de wereld van bedrijfsovername.”

Wat spreekt jou het meeste aan in deze branche?
“De innovatie, het vakwerk en bedrijvigheid, daar waar echt iets moois gemaakt wordt. De echte waarde binnen een bedrijf te ervaren: de ondernemer met een droom, ambitie en enthousiasme, die een betere wereld creëert.”

Wat willen jullie centraal stellen tijdens MIX Noordoost?
“Dat het vroegtijdig nadenken en sparren met FIRM/WARE over het thema bedrijfsovername rendeert in bedrijfs- en levenswaarde. Dat hun levenswerk succesvol wordt overgedragen en dat de ondernemer de vruchten plukt van zijn jarenlange investering.”

Scroll naar top