In de spotlight: Aalberts surface technologies

Tijdens Maakindustrie Expo ontmoet je de makers van vandaag en morgen. Eén van de deelnemers is Aalberts surface technologies, een toonaangevende  dienstverlener op het gebied van warmte- en oppervlaktebehandelingen voor het verbeteren van materialen. Op de beurs zijn de specialisten van de “heat treatment” divisie aanwezig. John Zwalua, Area sales development manager bij Aalberts surface technologies, vertelde ons meer over dit mooie bedrijf.

Aalberts surface technologies “heat treatment” behandelt door middel van thermische processen veel producten. Dit doen zij voor veel verschillende industrieën, waaronder de automotive, aerospace, food & beverage, semiconductor en medische industrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in warmtebehandelingen, oppervlaktebehandelingen en verbindingstechnieken (hard- en vacuümsolderen).

De doelgroep van Aalberts surface technologies bestaat uit metaalverwerkende bedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verspaning, fijnmechanica en gereedschapsmakerijen. Ook machinebouwers en hun engineers zijn een doelgroep van Aalberts surface technologies. Het bedrijf is servicegericht, veelzijdig en sterk in zowel het behandelen van enkelstuks, als kleine tot hele grote series.

Je kunt met verschillende vraagstukken op het gebied van warmte- & oppervlaktebehandelingen bij Aalberts surface technologies terecht. Zij bieden zowel standaard als klant specifieke warmte- & oppervlaktebehandelingen aan voor het verbeteren en verduurzamen van materialen. Denk bijvoorbeeld aan behandelingen zoals in gas of vacuümovens gloeien, harden en solderen, maar ook aan speciale processen onder stikstof, argon en/of waterstof. Andere diensten zijn thermochemische diffusie (bijvoorbeeld carboneren, nitreren en nitrocarboneren), Stainihard® (het speciale process voor het oppervlakte harden van RVS) en Nitrotec® (nitrocarboneren met na oxidatie om staal slijt- en corrosievast te maken) als specials. Ook biedt Aalberts surface technologies CVD en PVD coatings aan. Je ziet het: een veelzijdig pakket! Dat is ook wat John het mooiste vindt aan de branche; geen dag is hetzelfde en het “harden van staal” is een veelzijdig en mooi vak.

Tijdens Maakindustrie Expo wil het bedrijf laten zien dat zij meer zijn dan alleen een “loon” bedrijf in het uitvoeren van warmtebehandelingen, maar juist ook in het voorstadium met hun klanten willen meedenken en proactief zijn in de markt. In de toekomst wil Aalberts surface technologies haar marktpositie vergroten, onder andere in het oosten. Deelname aan Maakindustrie Expo sluit daar natuurlijk goed op aan. Je vindt Aalberts Surface Technologies op stand 160.

Scroll naar top