VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MIX NOORDOOST

In de persconferentie van 26 november heeft de overheid nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Deze nieuwe maatregelen hebben géén invloed op de doorgang van MIX Noordoost op 18 & 19 mei in Evenementenhal Hardenberg. Beurzen mogen doorgaan, omdat ze worden gezien als zogeheten doorstroomevenementen. Dat betekent dat MIX Noordoost te bezoeken is met een coronatoegangsbewijs. Hieronder beantwoorden wij de meest voorkomende vragen.

Je krijgt toegang tot de beurs met één van onderstaande bewijzen:

Vaccinatiebewijs:

Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan de Corona Check App uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Herstelbewijs:

Bewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

Testbewijs:

Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor uw bezoek aan de beurs. Zowel een PCR- als antigeen test zijn geldig.

Dat kan via de Corona Check App. U laat dan bij binnenkomst uw QR-code zien die in de Corona Check App staat. Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl.

Het tonen van een ander bewijs (geel vaccinatieboekje of testbewijs) behoort ook tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor het bewijs van vaccinatie welke je ontvangen hebt tijdens de vaccinatie in combinatie met een ID bewijs.

De controle op het coronatoegangsbewijs vindt plaats vóór de beursingang. Om de doorstroomsnelheid te bevorderen, willen we je verzoeken om het coronabewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs bij de hand te houden. Meer informatie over de Corona Check App is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

De controle geldt voor iedereen die de beurs bezoekt:

  • Bezoekers (vanaf 13 jaar)
  • Exposanten (standcrew)
  • Medewerkers van Easyfairs

Nee, omdat de bezettingsgraad tijdens die momenten laag is en 1,5 meter afstand houden zeer goed mogelijk is. Bovendien zorgen de openstaande deuren voor extra luchtcirculatie.

Ja, de controle vindt iedere beursdag plaats. Ook als de beursvloer tussentijds verlaten wordt, wordt er opnieuw een controle uitgevoerd

De veiligheid van bezoekers, exposanten en eigen personeel is de allerhoogste prioriteit voor ons. We zijn ontzettend blij dat wij onze deuren weer kunnen openen, maar willen tegelijkertijd het risico op besmettingen zo laag mogelijk houden. Bovendien is een negatieve test slechts 24 uur geldig. Daarom is ervoor gekozen om een permanente corona-controle in te richten die te allen tijde doorlopen moet worden alvorens de beursvloer wordt betreed. Wij hopen op je begrip voor deze veiligheidsmaatregel.

Op dit moment zijn beurzen alleen te bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Of dit vanaf november nog steeds geldt, maakt het kabinet in november bekend.

Ja, bezoekers vanaf 14 jaar zijn verplicht om naast het coronatoegangsbewijs een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) te laten zien.

De situatie wordt op 14 december aan de hand van een OMT-advies opnieuw beoordeeld door de overheid.

Het dragen van een mondkapje is verplicht op beurzen die plaatsvinden tot in ieder geval 19 december 2021. Hierbij geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is zodra je je verplaatst op de beursvloer. De situatie wordt door de overheid op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld. 

Het houden van 1,5 meter afstand op de beursvloer geldt tot in ieder geval 19 december 2021. De situatie wordt door de overheid op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld. 

De verplichte sluitingstijd van 17.00 uur voor beurzen geldt tot in ieder geval 19 december 2021. De situatie wordt door de overheid op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld. 

Er worden op diverse punten op de beursvloer sanitizer stations geplaatst zodat je naar wens je handen kunt desinfecteren. Verder zal er op iedere stand de mogelijkheid zijn om handen te desinfecteren. Daarnaast hebben wij in de afgelopen periode onze luchtbehandelingssystemen verder geoptimaliseerd. Dit helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.

Voelt u zich ziek? Neem geen risico en kom niet naar de beurs.

Wij hebben in de afgelopen periode een grootschalig onderzoek gedaan onder bezoekers van beurzen die dit najaar plaatsvinden. In totaal namen meer dan 6.000 respondenten hieraan deel. Hieruit bleek dat 90% van de bezoekers van plan is om dit najaar weer beurzen te gaan bezoeken.

Ook hebben we inmiddels al de eerste beurzen georganiseerd en we zien dat er veel behoefte is om elkaar weer face-to-face te zien. Uit de eerste reacties van exposanten blijkt bovendien dat bezoekers nu heel doelgericht de beurs bezoeken en dat de kwaliteit van de bezoeker erg hoog is.

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid. Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Internationale exposanten en bezoekers kunnen met hun coronabewijs de beursvloer betreden.

Ja, de horeca is geopend op onze beurzen en evenementen.

Nee, in geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.

Wij plaatsen regelmatig updates op onze website en social media kanalen.

Toegang alleen met een coronatoegangsbewijs, mits de overheid anders besluit.
Scroll naar top