MIX in de maak: verbinder

Al een aantal dagen geleden dacht ik na over het schrijven van deze blog. Het was donderdag 1 juli en de helft van 2021 zit er op. Het cliché gevoel van ‘waar blijft de tijd’ schiet op dit soort dagen vaak door mijn hoofd. Niet alleen privé maar ook zakelijk. Begin dit jaar zeiden we namelijk nog tegen elkaar: “we hebben 1,5 jaar de tijd om een fantastisch event op de kaart te zetten” en daar is nu alweer een half jaar van voorbij. Een dag om even terug te kijken en vooral ook trots te zijn op wat we tot nu toe hebben bereikt.

Tijdens die terugblik denk ik aan de rol die wij pakken als organisatie. De afgelopen maanden wordt steeds duidelijker dat wij een verbinder zijn. Verbindingen leggen voor ondernemers onderling. Maar ook de verbinding tussen scholen en het bedrijfsleven. Een plek waar studenten en young professionals met eigen ogen kunnen zien wat bedrijven uit deze regio hen te bieden hebben. Of juist ondernemers verbinden aan een partij die hen kan helpen groeien. En ga zo maar door. Faciliterend! Dat is waar wij goed in zijn. 

Een mooi voorbeeld van verbinding zoeken is onze samenwerking met TechNet. Technet is een samenwerkingsverband tussen een aantal bedrijven die allemaal actief zijn in de maakindustrie. Van design tot aan productie. Deze bedrijven samen verzorgen de hele keten van het maken van een product. Zij bundelen kennis, kunde en capaciteit en kunnen daardoor een innovatie voor een opdrachtgever versnellen. Prachtig toch?! Daar is ooit het idee ontstaan om dit proces in beeld te brengen. Want een video spreekt meer tot de verbeelding dan tekst. En toen kwamen wij om de hoek kijken. Wij gaan het maken van deze video faciliteren. Van het initiëren van een start gesprek tot de briefing naar de videograaf en de planning van opnames per bedrijf. En natuurlijk het leukste gedeelte, wij mochten bij de opnames aanwezig zijn.

In juni gingen we twee dagen op pad. Het leuke vind ik dat je de bedrijven van de binnenkant mag zien. De manier van werken, de cultuur onder medewerkers, de tradities die er zijn en waar je iets van mee pikt en de gastvrijheid. Én wat ik het allermooist vind? Om te zien hoe trots deze ondernemers & medewerkers zijn op wat zij doen en waar zij elke dag aan werken. Wat zij maken is echt tof en dat ga jij op deze video terug zien.

Het resultaat? Boven verwachting! Ik ben helemaal enthousiast! Ook heb ik geleerd dat je een videograaf altijd moet inhuren. Wat een vakwerk zeg! Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Dit is één van de voorbeelden die wij als verbinder op hebben gepakt. Dit groepje Technetters zie je volgend jaar in z’n geheel terug bij ons op de beursvloer. En de video? Volgende week delen we ‘m op LinkedIn en onze website. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

En dan gaan we nu alweer richting de vakantieperiode. Dat wordt deze maand nog even goed plannen en vooruitwerken. Maar ook dat moet goed komen. Fijne werkdag!

Tot volgende maand,

Groetjes Maaike

Marketeer | Strateeg | Conceptmaker

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top