Evenementenhal Hardenberg – 15 en 16 mei 2024

MIX in de maak: deelname aan FMB Zuliefermesse Maschinenbau

De rollen zijn dit keer een beetje omgedraaid! Normaal gesproken zijn jullie gewend om een blog te lezen vanuit de ervaringen van onze marketeer Maaike Bloten. Nu hebben wij de kans gepakt om het voor één keer over te nemen! Graag stellen wij ons zelf even voor: Tim Lensen & Thomas Eilders, adviseurs van Maakindustrie Expo (MIX Noordoost).

Je hebt er vast iets van voorbij zien komen. Begin november hebben wij met team Maakindustrie Expo (MIX Noordoost) als exposant deelgenomen aan een beurs in Duitsland, de FMB – Zuliefermesse Maschinenbau in Bad Salzuflen. We kruipen hiermee in een andere rol, namelijk de rol van exposant. Dit met als doel om de Duitsers te vertellen wat Noordoost Nederland te bieden heeft. Dat is immers één van onze speerpunten; zaken doen in Duitsland.

Zoals je waarschijnlijk ook weet is Maakindustrie Expo (MIX Noordoost) een nieuw concept. Dat betekent dat we hard moeten werken aan onze naamsbekendheid. We willen laten zien dat we vernieuwend zijn en niet te vergelijken zijn met onze ‘voorganger’ TIV. Om die reden is de deelname aan FMB voor ons ontzettend belangrijk. Dit zijn letterlijk de eerste stappen die we in Duistland zetten om aan ons merk te werken. De samenwerking met het team van FMB is ook zo’n eerste stap. We zijn collega’s en werken allemaal voor Easyfairs maar echt samenwerken dat hebben we nog nooit gedaan.

Ons avontuur begon uiteraard met bepalen wat we willen bereiken in Duitsland, het voorbereiden van de stand, uitnodigen van klanten. Het complete plaatje! Op maandag zijn we richting Bad Salzuflen gereden en hebben we geholpen met de opbouw van onze stand. Dat was ontzettend leerzaam. Daarna volgden er 3 beursdagen waarbij we in gesprek ging met Nederlandse exposanten maar ook Duitse exposanten én bezoekers. Het was intensief en vooral ook heel leuk. We hebben veel connecties gelegd waar we nu mee aan de slag kunnen.

In mei 2022 kun jij namelijk een bezoek brengen aan het Duitsland paviljoen met Duitse exposanten. Voor Duitse ondernemers verzorgen we een matchmaking reis naar Hardenberg. En we bieden kennissessies aan met als thema; zaken doen in Duitsland.

Kortom, werk aan de winkel!

Tot snel, 
Thomas en Tim
Adviseurs MIX Noordoost 

Scroll naar top